← Alle events

Mauritshuisdebat Gezondheidszorg & Geneesmiddelen zet politieke dilemma’s op scherp

Van derden

01/03/21


Mauritshuisdebat Gezondheidszorg & Geneesmiddelen zet politieke dilemma’s op scherp

Maandag 1 maart vanaf 16:00 uur live via NU.nl onder leiding van Humberto Tan

 

In aanloop naar de verkiezingen voor de Tweede Kamer vindt op maandag 1 maart aanstaande het Mauritshuisdebat Gezondheidszorg & Geneesmiddelen plaats*. Het politieke debat vindt plaats in het Mauritshuis in Den Haag. Het staat onder leiding van Humberto Tan en wordt vanaf 16:00 uur live uitgezonden via NU.nl.

 

In en om politiek Den Haag slaat de verkiezingskoorts weer toe. Partijen maken zich op voor een stevige campagne. Een onderwerp met grote impact is de toekomst van de gezondheidszorg en de geneesmiddelenvoorziening. Hoe maken we de zorg schokbestendig? Hoe krijgt de stem van de patiënt voldoende gehoor? Hoe kan de toelating van geneesmiddelen efficiënter worden? Hoe houden we de zorgkosten in toom? Tijdens het Mauritshuisdebat gaan de zorgspecialisten van de belangrijkste politieke partijen in de Tweede Kamer hierover met elkaar in debat.

 

Genodigden uit de wereld van de zorg en geneesmiddelen brengen stellingen in en reageren tijdens het debat vanuit een digitale VIP-room.

 

Volg het debat live

Voor geïnteresseerden is het mogelijk om het hele debat te volgen via de livestream op NU.nl. Reageren kan via Twitter met de hashtag #mauritshuisdebat. Het Mauritshuisdebat over Gezondheidszorg & Geneesmiddelen wordt mede mogelijk gemaakt door de in Nederland gevestigde geneesmiddelbedrijven Amgen, Janssen en MSD.

 

* Het debat wordt geheel coronaproof georganiseerd. Afhankelijk van de dan geldende maatregelen kunnen er aanpassingen in het format nodig zijn.