← Alle events

Leergang Industriële Farmacie – cursus farmaceutische verpakking en distributie

Van derden

27/06/19 -
28/06/19


Op 27 en 28 juni wordt de tweedaagse cursus ‘farmaceutische verpakking en distributie’ georganiseerd bij gastbedrijf Alliance Healthcare in ’s-Hertogenbosch. Deze module van de Leergang Industriële Farmacie kent een open inschrijvingsbeleid voor professionals die betrokken zijn bij logistiek, verpakking, supply chain, kwaliteit, planning, ICT, validatie en labelling.

 

In de module worden de huidige stand van zaken, de relevante ontwikkelingen en de verwachte relevante wijzigingen in regelgeving behandeld. Daarnaast worden deelnemers aan de hand van rollenspellen zich meer bewust van de waarde van het ontstijgen van het eigen vakgebied, voor beter onderbouwde besluitvorming.

 

Sprekers, rondleiding, rollenspellen

Keynote speaker Wouter van Berckel (Pharmaffect) gaat diep in op de praktijk van fraudebestrijding (Falsified Medicines Directive) en internationale leveringsprocessen (Annex 21). Gastspreker Evert de Jong gaat tijdens de rondleiding door het bedrijf in op de dagelijkse uitdagingen in processtromen, magazijnbeheer en distributie. Aansluitend komt ook de implementatie van nieuwe computersystemen aan de orde. Uiteraard krijgen ook de GMP/GDP-kwaliteitsaspecten, zoals (parametrische) vrijgifte, (multi-dose) houdbaarheid, klimaatbeheer en leverancierskwalificatie ruime aandacht. Afsluitend zijn er rollenspellen, waarin de deelnemers actief met elkaar in discussie gaan vanuit een specifieke verantwoordelijkheid over een pittig praktisch probleem.

 

Praktisch toepasbaar

Initiatiefnemers Ruud Santing en Jan Derks krijgen veel positieve feedback op de leergang: “Er is duidelijk behoefte aan vastomlijnde cursusblokken waarin de relevante ontwikkelings-, productie-  en distributieprocessen behandeld worden. Dat we de cursus bij gastbedrijven geven en de praktische toepasbaarheid van de theorie en regelgeving laten zien, wordt hoog gewaardeerd. De netwerkfunctie werkt heel goed en maakt ‘delen’ en ‘samenwerken’ veel gemakkelijker. De rollenspellen om te leren vanuit je eigen vakgebied ook rekening te houden met andere vakgebieden blijken de deelnemers daarnaast echt te helpen.”

 

Over Leergang Industriële Farmacie

De Leergang Industriële Farmacie bestaat uit 7 modules: Logistiek en grondstoffen, Generieke productie en formulering, Analytische kwaliteitscontrole, Aseptische productie en formulering, Preklinische ontwikkeling, Registratie van geneesmiddelen en Verpakking en distributie. De leergang kan als geheel gevolgd worden, maar op de modules kan ook open ingeschreven worden.

Meer informatie/aanmelden: www.leergang-if.nl.