← Alle events

Health Technology Assessment & Doelmatigheidsonderzoek in de gezondheidszorg

Van derden

20/11/19


20 en 27 november 2019

Kosteneffectiviteit, kosten-baten, kwaliteit van leven, levensjaren in goede gezondheid, het zijn termen die je steeds vaker tegenkomt als het gaat om de doelmatigheid van medisch handelen en van nieuwe interventies in de zorg. Beleidsmakers, zorgverzekeraars en ziekenhuisdirecties hebben behoefte aan, en vragen om, een kwantitatieve evaluatie van uitkomsten en kosten van nieuwe strategieën in de zorg. Het is immers steeds belangrijker
om te kijken hoe iedere geïnvesteerde euro het beste rendeert in termen van gezondheidswinst of toekomstige besparingen.

In deze tweedaagse cursus leert u de basis principes van economisch evaluatieonderzoek in de gezondheidszorg. In een mix van interactieve presentaties en werkvormen komen alle aspecten van dit onderzoek aan bod en worden een aantal case studies gepresenteerd. In een gast college komt ook de vertaling van doelmatigheidsuitkomsten naar besluitvorming aan de orde. In deze cursus, waarvoor geen achtergrondkennis vereist is, doet u in relatief korte tijd uitgebreide kennis op over doelmatigheidsonderzoek, en kunt u zelf oefenen met de aangeboden materie. De cursus is geschikt voor iedereen die te maken krijgt met de vraag wat investeringen in de zorg opleveren en hoe onderzoek kan bijdragen aan transparante beslissingen in de zorg.

Tijdsduur en vorm van de cursus

De cursus bestaat uit twee dagen van 09.00 tot 17.00 uur en biedt plaats aan ± 25 personen. Koffie/thee, lunch en versnaperingen worden verzorgd.

Inschrijving

Het inschrijfgeld per deelnemer bedraagt € 745,-. Voor medewerkers van het UMC Utrecht is er een verlaagd tarief van € 495,-. Er is geen BTW verschuldigd. U kunt zich inschrijven via het inschrijfformulier op de website van het Juliuscentrum.

Meer informatie

Alle informatie over de cursus staat in deze folder: https://juliuscentrum.umcutrecht.nl/JuliusCentrum/media/UMCUMediaLibrary/pdf%20documenten/HTA.pdf

Kaart wordt geladen...