← Alle events

GGG Themawebinar ‘Implementeren van start tot finish: #hoedan?’

Van derden

09/09/21


Onderzoek doen we omdat we de gezondheid(szorg) voor patiënten willen verbeteren. Maar hoe zorg je er voor dat een onderzoeksproject écht impact heeft en de zorg voor patiënten verbetert? Dat de resultaten worden benut in de klinische praktijk en dat ze niét op de plank blijven liggen? Publicatie van resultaten in een wetenschappelijk tijdschrift is daarvoor vaak niet voldoende. ZonMw vraagt subsidieaanvragers sinds enige jaren naar ‘de implementeerbaarheid van projectresultaten’ en plannen voor verspreiding en implementatie van de projectresultaten. Maar wat verwachten ze dan eigenlijk en hoe pak je dat aan?

In het themawebinar van 9 september 2021 licht GGG-implementatiespecialist Jasmijn Timp dit toe, delen een externe implementatiedeskundige en GGG-projectleiders hun ervaringen en geven zij tips&tricks met betrekking tot implementatie van hun projectresultaten. U krijgt antwoord op vragen als: Welke stakeholders betrek ik wanneer bij mijn project? Hoe verhoog ik het draagvlak onder zorgverleners/patiënten? Wie is verantwoordelijk voor implementatie? Waar vind ik de juiste expertise? Wat kan ik doen om mensen te motiveren om vastgeroeste werkwijzen te veranderen?
Maar stelt u ook vooral vooraf en/of tijdens het webinar uw vragen zodat deze live kunnen worden beantwoord en bediscussieerd!

Nieuw: Implementatie Ronde

Onderzoeksprojecten binnen het GGG-programma leveren veel kennis en inzichten op. Deze nieuwe kennis verspreidt zich echter niet vanzelf naar de werkvloer. Binnen een zojuist geopende subsidieronde kunt u vervolgfinanciering aanvragen voor de implementatie en opschaling van kennis van afgeronde GGG-projecten. Denkt u erover in te dienen, sluit dan ook zeker aan bij dit themawebinar ‘Implementatie van start tot finish – #hoedan?!’

Programma

16.30 uurWelkom door dagvoorzitter Bert Leufkens, voorzitter GGG-raad
16.40 uurInteractief gesprek, afgewisseld met toelichting, tips en aandachtspunten
Aan tafel:
Dr. Jasmijn Timp, ZonMw-Geneesmiddelen
Dr. Jozé Braspenning, Radboudumc
Prof. dr. Marcel Bouvy, Universiteit Utrecht
Dr. Banne Németh, LUMC
17.55 uurAfsluiting door Bert Leufkens
18.00 uurEinde themawebinar

Zet de datum van 9 september in uw agenda en meld u aan.
Het bijwonen van dit webinar is gratis, aanmelden is wel noodzakelijk.

> Meld u aan voor het themawebinar op 9 september 16.30 uur