← Alle events

FHI Life Science Event

Van derden

05/04/22


Life Science event

Op dinsdag 5 april vindt de eerste editie van het Life Science Event plaats bij Corpus Congrescentrum, Leiden. Het programma is samengesteld rondom een drietal thema’s:

  • Innovatieve ontwikkelingen in DNA- technologieën
  • Celbiologie
  • Next Gen Sequencing

De key notes worden verzorgd door dr. Anne Rios van het Prinses Maxima Centrum en dr. ir. Bart Keijser van TNO, die spreekt over LAMP gebaseerde diagnostiek van pathogene micro-organismen.

Prof. dr. Ed Schuuring, praat over de impact van next gen sequencing en whole genome sequencing in de moleculaire diagnostiek van patiënten met kanker. Dr. Sander Kooijmans van het UMC Utrecht bespreekt de mogelijkheden, vooruitgang en uitdagingen rondom het toepassen van exosomen als RNA afgiftesystemen.

Naast gevestigde namen is er ook ruimte voor start-ups. Nog geen twee jaar geleden won het studententeam van Rapidemic de prestigieuze iGEM-wedstrijd met hun innovatieve testkit voor het snel opsporen van infectieziekten. Inmiddels werkt de start-up hard aan de eerste prototypes. Violette Defourt van Rapidemic vertelt tijdens het Life Science Event over het project.

Dit is slechts een tipje van de sluier van het conferentieprogramma. Het complete programma vindt u op de website www.fhi.nl/lifescience.

Het event biedt ook eindelijk weer de gelegenheid om uw vakgenoten te ontmoeten en om kennis te maken met de innovaties van diverse exposanten op de informatiemarkt. Een bezoek aan het Life Science event is kosteloos als u werkzaam bent in of voor een laboratorium. Meld u aan via de website www.fhi.nl/lifescience.

Kaart wordt geladen...