← Alle events

Celgene – Healthcare´s Great Expedition – een nieuw perspectief op het gezondheidzorg debat

Van derden

02/10/18 -
05/10/18


Van 2 tot 5 oktober presenteert Celgene Healthcare´s Great Expedition op de World of Technology & Science. Celgene: Wij zien dit als een unieke mogelijkheid om van gedachten te wisselen met een zeer divers publiek. Dit zijn mensen waar wij in ons dagelijks werk geen of weinig contact mee hebben, maar die tegelijkertijd de kern zijn van ons bestaan. Want zij zijn de huidige of toekomstige mantelzorger of patiënt. Hun stem moet gehoord worden in het debat over de toekomst van de zorg.

Centraal in dat debat staat voor ons het belang van innovatie. Innovaties in de zorg zorgen ervoor dat we langer en gezonder leven en ze hebben enorm veel voordeel gebracht voor de zorgstelsels en de samenleving. Maar deze zelfde zorgstelsels staan ​​onder druk doordat er steeds meer vraag is naar nieuwe en verbeterde behandelingen, terwijl er grenzen zijn aan hoeveel geld we hiervoor uit willen en kunnen trekken.

Maar al te vaak is innovatie het eerste dat wordt weggesneden als de budgetten krap zijn. Een innovatie niet toelaten lijkt gemakkelijk. Mensen hebben de waarde hiervan nooit ervaren en zullen deze dan ook niet missen. Dit in tegenstelling tot het uitsluiten van een bestaande behandeling, bijvoorbeeld omdat die niet effectief is. Dat is veel lastiger, omdat mensen eraan gewend zijn dat deze beschikbaar is. Het wegsnijden van huidige innovaties zet de toekomstige innovatie onder druk. De innovaties van vandaag zijn nodig om de innovaties van morgen te financieren en wat we vandaag leren, zal ons morgen helpen.


Begrip voor verschillende perspectieven

Artsen, gezondheidseconomen, beleidsmakers, academici, patiënten, mantelzorgers, farmaceutische bedrijven en de media hebben allemaal een ander perspectief op dit dilemma. Ondanks dat al deze partijen in de basis hetzelfde willen, de best mogelijke zorg voor iedereen die dit nu en in de toekomst nodig heeft, hebben zij heel verschillende opvattingen over hoe innovatie van de grond te krijgen, te waarderen en te onderhouden.

Er is geen eenvoudig antwoord op dit dilemma. Celgen is ervan overtuigd dat de beste oplossingen alleen kunnen worden gevonden door samenwerking tussen alle belanghebbenden. En samenwerking kan alleen plaatsvinden als we elkaars perspectief begrijpen.

Healthcare´s Great Expedition

Ga mee met Celgene op Healthcare’s Great Expedition, een reis naar de diepten van de oceaan, over de uitgestrekte woestijnvlaktes en diep in de ruimte. Hier laten we ons perspectief zien op de complexe vraagstukken waarmee wij worden geconfronteerd: het risicovolle karakter van de ontwikkeling van geneesmiddelen, de complexiteit van prijsstelling van een geneesmiddel, de moeilijke keuzes die moeten worden gemaakt bij het beschikbaar maken van innovaties, en natuurlijk de impact van medicijnen op de totale zorguitgaven.

Maar we stoppen niet bij ons eigen perspectief. This is Axiom, een film over een astronaute die verdwaald is in de ruimte, vertoont overeenkomsten met de ingewikkelde besluitvorming in de gezondheidszorg. Het brengt de uitdagingen en dilemma’s in beeld waar elke partij in de zorg dagelijks mee te maken heeft. Op onze stand willen we ook samenwerken met verschillende belangrijke stakeholders in de gezondheidszorg, waarbij ze een podium krijgen om hun ambities, uitdagingen en oplossingen te bespreken. Hiermee willen we meer begrip creëren voor hun perspectief en daarmee een stap zetten in de richting van een gezamenlijke oplossing voor onze gedeelde uitdagingen. Dit is een echt nieuw perspectief op het gezondheidszorg debat.

Via deze link kunt u zich gratis inschrijven voor de World of Technology & Science. U kunt de stand bezoeken van 2 tot en met 5 oktober in de World of Laboratory, A119, Jaarbeurs Utrecht.

Kaart wordt geladen...